От догодина цигарите поскъпват с 25%

Снимка: Kmeta.bg
Снимка: Kmeta.bg

От догодина цигарите в България ще поскъпнат със средно между 25 и 27%, обясни днес председателят на Комисията по бюджет и финанси Менда Стоянова, цитирана от Kmeta.bg. По-рано Народното събрание одобри на първо четене промени в бюджетните закони, според които специфичният акциз на цигарите ще скочи от 70 на 101 лева, а през 2017 г. пропорционалният акциз ще е 27% от продажната цена.

От думите на Менда Стоянова стана ясно още, че евтините цигари ще поскъпнат с повече, а увеличението на цената на по-скъпите марки няма да е толкова чувствително. “По какъв начин това ще се отрази на конкретните цени в различните ценови класове и видове цигари не мога да цитирам точно. С предложението, което е направено в законопроекта при всички случаи ще се компенсира това, което миналата година се случи. Получи се така, че по-голям беше ръстът в средния и по-високия клас цигари, по-нисък беше ръстът в по-ниския клас”, обясни пред журналисти тя.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини