Ще има ли редовно правителство? НС гласува кабинета „Габровски”

Снимка: НС, архив
Снимка: НС, архив

Проектокабинетът „Габровски” ще се гласува днес в пленарната зала на Народното събрание. Това ще бъде първа точка от дневния ред на депутатите. Досега четири партии категорично отказаха да подкрепят правителство с мандата на ГЕРБ-СДС. Това са „Продължаваме Промяната”, БСП, „Демократична България” и „Възраждане”.

Ако първият опит за съставяне на редовен кабинет не успее, президентът трябва да връчи втория мандат на следващата по големина парламентарна група - „Продължаваме Промяната”.

Преди старта на работата на НС Гражданско сдружение БОЕЦ организира протест пред сградата на парламента. Причината - голяма част от номинираните за министри били компрометирани политически лица.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини