С първа копка стартира пълното обновяване на Дома на културата в Гоце Делчев

Снимки: Община Гоце Делчев
Снимки: Община Гоце Делчев
Първоначална пресконференция и официална церемония „първа копка“ на обекта по проект „Обновяване и модернизация на Дом на културата „Пейо Яворов“ град Гоце Делчев” се проведе днес.
 
Проектът е финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г. и Договор за финансиране, сключен между Община Гоце Делчев и ДЗЗД „Фонд за устойчиви градове“, Обединена българска банка АД, „Фонд за устойчиво градско развитие“ ЕАД.
 
Общият бюджет на проекта е в размер на 6 998 932,30 лева, от които европейско финансиране са 4 091 271 лева, национално - 721 989 лв, а 2 185 672.30 лева, са осигурени от общината чрез финансов инструмент. Общата продължителност на проекта е 29 месеца и той ще приключи в края на 2023 година.
 
На проведените днес информационни събития присъстваха кмета на община Гоце Делчев Владимир Москов, заместник-кметът Валери Сарандев, председателят на Общинския
съвет Димитър Балтаджиев, представители на основните изпълнители на дейностите по проекта и други заинтересовани лица.
 
Проектът включва изпълнение на строително-ремонтни дейности и доставка на оборудване и обзавеждане за цялостно обновяване и модернизация на Дом на културата в гр. Гоце Делчев.
 
В рамките на проекта ще се извърши цялостно външно и вътрешно обновяване на сградата, включително и прилежащото дворно пространство; въвеждане на енергоспестяващи мерки; осигуряване на достъпна архитектурна среда до помещенията и залите в сградата; изцяло обновяване на системи за озвучаване, осветление, сцена и др.; обновяване на интериора в основна зала, малка зала и всички останали помещения на сградата.
Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини