Ансамбъл „Пирин" представя два пъти преди Коледа спектакъла „Между девет планини"

Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Благоевград

Творците от емблематичния Ансамбъл „Пирин" ще представят спектакъла „Между девет планини" премиерно в Благоевград. Концертите са част от Коледния фестивал, който преминава под мотото „Да бъдем заедно на Коледа!". Първият танцово-музикален спектакъл ще бъде изнесен на 13 декември, а вторият e следващата вечер, 14 декември", с начален час 19.00 ч. в зала „Пейо Яворов".

"Между девет планини" е посветен на 150 години от рождението на Гоце Делчев и 110 години от освобождението на Горна Джумая и Пиринска Македония от османско владичество. Изграден върху няколко картини, спектакълът показва красотата на песенното и танцово фолклорно наследство на различни етнографски области в България като акцентът пада върху Пиринския край, в очарователно съчетание с новаторския поглед на екипа, създал постановката „Между девет планини".

Следвайки славната история на ансамбъла, творческият екип: хореография и режисура – Мирослав Димитров, диригент на хора – Латинка Костова, диригент на оркестъра – Валери Димчев, хореограф – Венета Ценова, са създали завладяваща феерия от музика, гласове и танци, запазвайки стила на ансамбъла и непреходните ценности на българския фолклор.

Поднесен на най-високо професионално ниво, "Между девет планини" няма да остави безучастна публиката и ще остави траен спомен във всяко българско сърце.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини