Село Баня украсява алея на елхите и прави коледен базар с детски сувенири

Снимка: Община Разлог
Снимка: Община Разлог

Село Баня, което е сред най-посещаваните у нас заради прочутата си минерална вода, ще зарадва жителите и туристите с интересни прояви за Коледа. На площада в СПА курорта ще бъде подредена алея на елхите, която ще краси населеното място до края на декември. Украсяването на коледните елхи ще бъде на 5 и 6 декември. В аранжировката ще участват представители на институции, хотели, ресторанти, механи, пекарни и магазини.

В народно читалище "Просвета" до 16 декември ще има работилница за коледни играчки, сурвачки и сувенири. Изделията, изработени от сръчните ръце на децата от ОУ ,,Св. Паисий Хилендарски", ще бъдат продадени на благотворителен коледен базар на 23 декември. Той ще започне в 17:00 часа под надслов „Ако си дал, не си живял напразно”, а час по-късно е и празничният коледен концерт. Всеки може да се включи в базара с приготвено кулинарно изкушение. Събраните средства ще бъдат дарени за лечението на болни деца от селото. Концертът „Коледа под звездите” ще представи традициите и обичаите, свързани с предстоящите коледно-новогодишни празници в Баня. При неподходящи метеорологични условия музикалната проява ще се проведе в големия салон на читалището.

Белобрадият старец, заедно със Снежанка, ще пристигне в Баня на 26 декември. В началото на Екопътека "Женско бърдо", в близост до Туристическо-информационния център, в 11:30 часа малки и големи ще посрещнат Дядо Коледа, който ще пристигне с огромен чувал с подаръци.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини