Условна присъда за молдовски измамник, излъгал с „позлатени вилици” мъж в Скрът

Условна присъда за молдовски измамник, излъгал с „позлатени вилици” мъж в Скрът

Районна прокуратура – Благоевград приключи дело за извършена измама. На 20 ноември жител на петричкото село Скрът - Г.Т., бил въведен в заблуждение, в резултат на което му била причинена вреда в размер на 1600 лева.
Срещу тази сума на мъжа били предложени комплекти тенджери, ножове и позлатени вилици от реномирани марки. В действителност му били продадени готварски съдове, кухненски прибори и такива за хранене, различни от показаните му първоначално мостри на предлаганите за продажба стоки.
В хода на разследването са били проведени разпити на свидетели, извършено разпознаване, приложени писмени доказателства, иззети множество вещи, приобщени към доказателствата по делото.
В качеството на обвиняем за извършената измама е бил привлечен гражданинът на Молдова В.П. (на 52 години). Той е изразил съжаление за престъпните си действия и е възстановил на пострадалия причинените вреди.
Между Районна прокуратура – Благоевград и защитата на обвиняемия В.П. е било сключено споразумение, което съдът е одобрил. Наложено му е наказание от 1 година „лишаване от свобода“ с 3-годишен изпитателен срок.

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини