Фреди Меркюри: Някои хора са доволни да бъдат на второ място, но не и аз, за мен това е поражение

Фреди Меркюри
Фреди Меркюри

Той успя да покори света с гласа си. Фреди Меркюри, роден с името Фарук Булсара, прави фурор и оставя вечна следа в световната история на музиката. Британският рок музикант, композитор и продуцент е роден на 5 септември 1946 година. Става световноизвестен като водещ вокалист на рок групата „Куин”. Гласът му покрива 4 октави. Роден в Занзибар, израства там, по-късно и в Индия. После се мести във Великобритания, където формира групата „Куин” през 1970 г., заедно с Брайън Мей и Роджър Теълър. И започва пътят му към славата. Близо 20 години обикалят световните сцени и покоряват почитателите на рока. Превръща се приживе в легенда. Умира на днешната дата преди 31 години - през 1991 г., когато е само на 45 години, след усложнения от СПИН. Потвърждава публично един ден преди смъртта си, че е болен.

През 1992 г. Меркюри получава посмъртно британската награда за изключителен принос към британската музика, а на стадион „Уембли” в Лондон се провежда почетен концерт. Той намира място в Залата на славата на рокендрола през 2001 г., Залата на славата за автори на песни през 2003 г. и Великобританската музикална зала на славата през 2004 г. През 2002 г. е поставен под номер 58 в анкетата на Би Би Си на 100-те най-велики британци. Фреди Меркюри е избран за най-добър певец на всички времена в анкета от 2005 г., организирана от Blender и MTV2.

Представяме ви негови вдъхновяващи мисли:

"Щастие не може да се купи. Но парите помагат да се намери!"

"Успехът ми донесе това, че целият свят ме идолизира и спечелих милиони. Той обаче ми попречи да намеря единственото нещо, от което всички се нуждаем - една любяща, трайна връзка. За мен любовта е като руска рулетка."

"Аз няма да бъда рокзвезда. Аз ще бъда легенда."

"Истинският талант винаги си пробива път."

"Аз не съм създаден за рая. Не, не искам да ида в рая. Адът е много по-добра възможност. Помислете колко интересни хора ще срещнете там долу!"

"Винаги съм знаел, че съм звезда. А сега вече и останалата част от света се съгласи с мен."

"Съвременното изкуство е точно като жените - никога няма да му се насладите, ако се опитате да го разберете."

"Роматик съм, но наистина изграждам стена около себе си, така че е трудно на хората да влязат и да опознаят истинското ми аз."

"Песните са като нова рокля или риза: Можете да ги носите за известно време, а след това се отървавате от тях."

"Колкото по-голямо, толкова по-добре! За всичко!"

"Прекаляването е част от природата ми. Обикновеността е болест. Силно се нуждая от усещането за опасност и вълнение. Никога не се боя да рискувам."

"Дори и да нямам пукнато пени, ще ходя като персийски принц и никой няма да може да ме спре."

"Харесва ми да съм заобиколен от прекрасни неща."

"Някои хора са доволни да бъдат на второ място, но не и аз. За мен това е поражение. Ако обичаш да си номер едно, да си номер две не е достатъчно."

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини