Проект „Агро-бизнес академия“ подкрепя бизнесите в трансграничния регион Гърция-България

Проект „Агро-бизнес академия“ подкрепя бизнесите в трансграничния регион Гърция-България

                                                                                                      

                                                                                                  http://www.greece-bulgaria.eu/

През настоящата година “Агро-туризъм бизнес академия – система за подкрепа на МСП” стартира като проект, насочен към подпомагане на селскостопански и туристически бизнеси от България и Гърция. Проведена беше първата дигитална прес-конференция, която запозна повече предприемачи с предоставените възможности за развитие и предстоящи дейности.

В процес на създаване е Академията по агротуризъм, която ще улесни дългосрочно бизнесите от трансграничния регион с административна и професионална подкрепа. Участниците ще имат достъп до презентации, видео обучения, допълнителни материали и актуално ноу-хау от специалисти в сферата. В момента предприемачите все още могат да се включат към анкетно проучване като попълнят кратък въпросник (линк към https://bit.ly/3AfLSdQ). Целта на проучването е да бъде събрана информация за създаване на мобилно смарт приложение. Една от функционалностите на иновативната апликация е да свързва по удобен и ефективен начин туристи с туристически бизнеси и винопроизводители.

                                                                                                       

                                                                                                    http://www.greece-bulgaria.eu/

                                               

Био и агро туризмът е нишова услуга, изключително подходяща за навлизане на нови пазари. Специалните сортове, които ще бъдат разгледани по време на предстоящите събития и обучения имат своя собствена история и тероар. Именно тези сортове предлагат ексклузивност на вкусове и аромати, които привличат вниманието на потребителите на първокласни стоки. По този начин, чрез разработване на нишов пазар в трансграничната територия на България и Гърция ще бъдат представени уникални биологични продукти, част от био-агро туристическия сектор. Изборът на уникални продукти и услуги води до изключително добро бизнес развитие.

Проект “Агро-туризъм бизнес академия – система за подкрепа на МСП” с акроним „Агро – бизнес академия“ е съфинансиран от Европейския фонд за регионално развитие и от националните фондове на страните участнички в Interreg V-A Програма за сътрудничество „Гърция-България 2014-2020”. Главен бенефициент от българска страна е Сдружение „Евроинтегра“. Бенефициенти от гръцка страна са организация „Agrientrepreneurship“ с богат опит в сферата. Сдружение „Просперитет и развитие за България“ са трети бенефициент по проекта.

Все още имате възможност да се включите в проекта като попълните анкетата (линк към https://bit.ly/3AfLSdQ). Предназначена е за попълване от земеделски производители; хотели, къщи за гости и други места за настаняване; заведения за хранене и туристически атракции като музеи, паркове и други. Ако желаете да научите повече за предстоящите инициативи, последвайте официалната страница нa Академията (линк към https://www.facebook.com/agrobusinessacademy).

                                                                                                      

                                                                                                   http://www.greece-bulgaria.eu/

 

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини