Слънце до обяд, после идват облаци и дъждец

Снимка: iStock
Снимка: iStock

Днес в сутрешните часове и в източните райони валежите ще спрат. До обяд над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. След обяд от запад ще започне ново увеличение на облачността, отначало средна и висока. Привечер в отделни западни райони ще има слаби валежи от дъжд, които през нощта ще обхванат и Централна България. Вятърът ще се ориентира от юг-югоизток, ще е слаб до умерен, вечерта ще се усили. Максималните температури ще са между 10° и 15°, в София около 10°.

В планините облачността ще е променлива, след обяд в масивите от Западна България ще започне да се увеличава и привечер на места там ще има слаби валежи от дъжд, над около 1800 метра - дъждът ще преминава в сняг. Ще духа умерен, по високите и открити части и силен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 8°, на 2000 метра - около 2°.

По Черноморието в сутрешните часове на места все още ще има валежи от дъжд. Около и след обяд облачността временно ще се разкъса, на места до предимно слънчево. Вятърът ще е до умерен от северозапад, след обяд ще се ориентира от изток-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 12° и 14°. Температурата на морската вода е 15°-16°. Вълнението на морето още ще отслабне и ще бъде 1-2 бала.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини