Кметът Илко Стоянов обсъди с жители на квартал „Струмско" как да се решат дългогодишни проблеми

Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Благоевград

Възможности за решаване на проблеми, стоящи години наред пред жителите на „Струмско", обсъдиха кметът на Благоевград Илко Стоянов и хора, живеещи в квартала. По покана на граждани кметът посети района, като се запозна на място с предложения за подобряване на градската среда.  

Сред акцентите, които бяха обсъдени, са необходимостта от възстановяване на осветление, липсващо от дълго време на междублокови пространства, както и промяна на локации, на които са поставени контейнери за смет, пречещи на видимостта на шофьори и пешеходци и създаващи предпоставки за ПТП.

Кметът пое ангажимент и за реновиране на детски площадки, а освен това, по желание на хората, предстои да бъдат поставени и пейки за отдих. Жителите на квартала предложиха да се монтират и нови камери, като Стоянов заяви, че ще бъде направено проучване за тази възможност.

„Истина е, че проблемите в квартала не са малко. По една или друга причина до момента те не са разрешени. Ще направим всичко възможно да създадем по-добри условия за всички вас, които живеете тук. Разбира се, нещата няма как да се случат наведнъж, но стъпка по стъпка, вярвам, че ще се справим", коментира кметът Стоянов.

Той благодари на хората за активната гражданска позиция и подчерта, че е в готовност да съдейства по всички въпроси, които са в компетенциите на Община Благоевград.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини