Гимназии и бизнес обсъдиха план-приема на ученици в Разлог

Снимка: Община Разлог
Снимка: Община Разлог

Представителите на Община Разлог, РУО- Благоевград, разложки професионални гимназии и бизнеса проведоха работна среща във връзка с организацията на план-приема за следващата учебна година. По време на дискусията присъстващите обсъдиха варианти за популяризиране на специалностите, изучавани в трите гимназии, провеждане на ученическите практики в реална работна среда и организиране на дни на отворените врати в учебните заведения.

“План приемът трябва да бъде реално организиран, така че да отговоря на търсенията на трудовия пазар в общината. Всички сме задължени да вземем правилните решения за обучение на идните поколения, за да запазим нашия регион. С общи усилия Община Разлог, ръководителите на местните фирми, директорите на учебните заведения и РУО, трябва да намерим варианти за ангажиране вниманието на учениците, предоставяйки им реалната работна среда, в която би следвало да се реализират, след като завършат своето професионално обучение.”, коментира кметът на община Разлог- инж. Венцислав Гърменов.

На срещата инж. Гърменов заяви, че очаква актуални и целесъобразни предложения за специалности от директорите на ПГ по МСС, Пг по транспорт и Разложката професионална гимназия, до средата на декември, за да има достатъчно време за обсъждане на краен вариант за тяхното практическо приложение.

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини