Граждани питат: Къде са ведомостите на МБАЛ-Разлог?

Снимка: Община Разлог, архив
Снимка: Община Разлог, архив

Много шум се вдигна около избора на нов шеф на МБАЛ-Разлог през последния месец. Комисията класира на първо място сред тримата кандидати икономиста Янко Кочев. Другите претенденти бяха досегашният управител д-р Божидар Велев и икономистът Иван Найденов. На своя сесия вчера местният парламент не одобри решението на комисията и на практика сложи край на сагата. Сега на поста временно ще е д-р Радка Божикова, която завежда Акушеро-гинекологичното отделение. И така ще е до организирането на нов конкурс.

Граждани разпространиха до медиите своя позиция, в която коментират темата.

„По неразбираеми причини работещите в болницата свидно бранят досегашния управител д-р Божидар Велев, който заедно с екипа си управлява 25 години. Безспорно за този четвърт век е дал много, направил е доста за здравното заведение, но и много не е ... и е показателно, че сериозният кадрови дефицит се задълбочава все повече”, твърдят те. Според тях по време на сесията лекари са създали нетърпима атмосфера с обидни квалификации и подмятания.

Медици атакували общинските съветници, че се скрили като мишки по време на пандемията от ковид. А точно те гласували за нуждите на МБАЛ-Разлог немалко средства.

Те питат защо не са предоставени ведомостите на здравното заведение, поискани от местния парламент, защо е представен одитен доклад от само 3 страници. Какво се крие в тези ведомости, питат още те.

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини