Синдикатите с митинг и протестно автошествие в София

Снимка: КНСБ, архив
Снимка: КНСБ, архив

Синдикатите с протестно автошествие в София. Причина за недоволството - ефектите на кризата върху доходите и живота на българите. Преди това е предвиден протестен митинг пред сградата на Народното събрание.

В демонстрацията ще се включат превозни средства от цялата страна. Затворени за автомобили ще са  бул. „Цар Освободител” в отсечката между ул. „Раковски” и бул. „Васил Левски”, както и периметърът около площад „Александър Невски”.

Организатори на мащабната проява – автошествие и митинг, са КНСБ и КТ „Подкрепа”. Основните искания са за увеличаване на доходите, за гарантиране на трудовите и синдикалните права. Членовете на организациите настояват за ръст на доходите до края на тази година, който да компенсира кумулативното нарастване на инфлацията. Минималната заплата да стане 850 лева от 1 януари 2023 година. Да се вдигнат минимум с 13% всички работни заплати в частния и бюджетния сектор.

Синдикатите имат и други искания, свързани с доходите, трудовите права и енергетиката.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини