Нов Приемно-консултативен център за пациенти вече работи в болницата на Гоце Делчев

Снимки: РАДИО В-99 - Град Гоце Делчев
Снимки: РАДИО В-99 - Град Гоце Делчев

Нов и уютен Приемно-консултативен център към МБАЛ „Иван Скендеров“ в град Гоце Делчев се откри вчера. Той се намира в отделна сграда, която обаче има топла връзка с болницата. В центъра има регистратура, приемен кабинет с манипулационна за пациенти, както и кабинети по ортопедия, хирургия и кардиология. Предвижда се да има други специалисти - педиатри и гинеколози. Тук хората могат да получат медицинска помощ по всяко време на денонощието.

"Нашата цел е да подобряваме непрекъснато условията и за медиците, и за пациентите. Досега хората идваха за вторични прегледи по отделенията, смесваха се с болните. С новия център ще осигурим по-бърз, по-лесен и по-удобен достъп на пациентите до медицински грижи. В сградата има подово отопление и климатична инсталация. Чакалнята пък може да побере 20 души, няма да се налага никой да стои отвън, преди да бъде прегледан", каза днес управителят на МБАЛ „Иван Скендеров" - д-р Петър Филибев.

Новата придобивка за болницата е факт благодарение и на финансовата подкрепа на Община Гоце Делчев, на фирмата-изпълнител, която извършила част от дейностите за своя сметка, на архитект Хенрих Михайлов, който пък дарил проекта за построяването на Приемно-консултативния център.
Допреди две-три години многопрофилната болница в Гоце Делчев, която през месец май тази година празнува своя 100-годишен юбилей, имаше сериозни финансови проблеми. Днес обаче МБАЛ „Иван Скендеров“ с основание може да се похвали като успешно управлявано дружество и като пример за добро партньорство между ръководството на болницата и на Община Гоце Делчев.

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини