Голям празник в Крупник на Архангеловден

Снимка: Община Симитли
Снимка: Община Симитли

Църквата в село Крупник събра стотици хора вчера на храмовия си празник. Крупничани почетоха свети Архангел Михаил и се помолиха за здраве, късмет и благоденствие.

Отец Величко и отец Бисер отслужиха света литургия в храма. Десет казана вкусен курбан за здраве бе приготвен и раздаден на всички присъстващи. Точно както повелява за празник, жители и гости на Крупник седнаха на общи трапези в центъра на селото, за да почетат празника. 

Кратка програма от песни и рецитали, свързана с днешниа празник бе подготвена от децата от Неделното училище към храм "Св. Архангел Михаил" - село Крупник.

Църквата „Св. Архангел Михаил” в селото е строена през далечната 1935 година от майстор Раденко, родом от кюстендилското село Трекляно.

Храмът в Крупник е осветен от Неврокопския митрополит Борис. Иконите и стенописите са дело са на майстори от Банската иконописна школа.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини