С водосвет откриха нови социални домове в село Каменица

Снимка: Община Струмяни
Снимка: Община Струмяни

С празничен водосвет, отслужен от отец Георги Сарадинов, бе поставено началото на функционирането на четири нови Центъра за грижа за лица с психични разстройства в село Каменица. Те са построени по проект, изпълнен от Община Струмяни и финансиран от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020.

Преди ритуала вчера се проведе и откриваща пресконференция. Кметът на Струмяни – Емил Илиев, и зам.кметът Фиданка Котева представиха проекта, изминатите етапи до момента и основната цел - постигане на интегриран подход при грижата за лица с психични увреждания, за подобряване качеството на техния живот, както и за тяхното пълноценно включване в обществения живот. Това става с изграждане на подходяща нова инфраструктура, в която да се предоставят качествени социални услуги, които индивидуализират подхода към потребителите и целят интегрирането им в социалните общности.

Според Емил Илиев това е мащабен и важен социален проект. Той благодари на всички институции, партньорски организации и колеги, спомогнали за реализацията му. Построени са четири социални центъра с модерно оборудване и общ капацитет за 60 потребители.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини