Ковид не мисли да почива - зарази 17 в Пиринско и 580 в страната

Снимка: iStock
Снимка: iStock

При направените 5 206 теста през последното денонощие, у нас са били регистрирани 580 нови случаи на COVID-19. Делът на положителните проби е около 11%, показват данните от Единния информационен портал. 59,13% от новите случаи не са били ваксинирани.

В Пиринско новозаразените са 17, в Кюстендилско са 19, а в Периншко са 20. Най-много са в София град - 187.

През последните 24 часа с коронавирусна инфекция са починали 5 души, от които четирима не са били ваксинирани. Така общият брой на жертвите на болестта у нас от началото на пандемията достигна 37 903.

Към момента 640 пациенти с COVID-19 се намират в болнични заведения, 57 от тях са в интензивно отделение. Новопостъпили в болници са 70 пациенти. Активните случаи към момента са 9238. През последното денонощие са били излекувани  624 души. Направени са 1339 нови дози ваксина.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини