Успешно беше проведена първата дигитална пресконференция по проект „Агро-бизнес академия“

Успешно беше проведена първата дигитална пресконференция по проект „Агро-бизнес академия“

                                                                                                     

                                                                                                     

                                                                                                 

                                                                                                   http://www.greece-bulgaria.eu/

През изминалата седмица успешно беше проведена първата дигитална прес-конференция по проект „Агро-туризъм бизнес академия – система за подкрепа на МСП“. Сред участниците присъстваха предприемачи от Гръцко-Българския трансграничен регион, организаторите на събитието и бенефициенти по проекта Сдужение Евроинтегра - Благоевград, Сдружение Просперитет и развитие за България - Благоевград, АгриЕнтерпренюършип (AgriEntrepreneurship) – Солун, представители на Областна администрация Благоевград и представители на медии.

Проект „Агро - бизнес академия“ е съфинансиран от Европейския фонд за регионално развитие и от националните фондове на страните участнички в Interreg V-A Програма за сътрудничество „Гърция-България 2014-2020”.

Дейностите по проекта включват разработване на уеб портал, електронни брошури, профили в социалните мрежи и други методи за комуникация и разпространение; разработване на агробизнес проучване, създаване на образователни модули и уроци, както и на туристически агро маршрути. Предстои създаването на Академия за агро – туристически бизнес, разработване на иновативно мобилно приложение, безвъзмездно предоставяне на посадъчен материал, експериментални полета и още много изключително полезни дейности в подкрепа на предприемачите от трансграничният регион България – Гърция.

                                                                                                        

                                                                                                       http://www.greece-bulgaria.eu/

                                       

Проектът ще помогне на участниците да навлязат в нови пазари и да увеличат производствения си капацитет. Чрез предоставяне на изключителни продукти от уникални сортове ще бъде повишена конкурентоспособността на българските и гръцки предприемачи на местно и световно ниво. Те ще придобият ноу-хау, знания и ще се запознаят с нови добри практики в производството на вино и винения туризъм.

Иновативния международен проект „Агро-туризъм бизнес академия – система за подкрепа на МСП“ подпомага развитието на нова бизнес ниша. А именно, био и агро туризъм и био винен туризъм. Това са нови понятия с голям потенциал и ниска конкуренция, изключително подходящи за бизнесите, които биха искали да се разрастват, да достигат до нови пазари и да обхванат нови таргет групи. Ексклузивността в дадена производствена област води до изключителност в икономическия резултат.

Предприемачите в HORECA и туристическия бизнес, земеделските и вино производителите, които имат желание да научат повече за предстоящите дейности и възможности за развитие могат да последват официалните канали на проекта в социалните мрежи за повече информация:

Facebook страница Agro Business Academy (линк към https://www.facebook.com/agrobusinessacademy )

LinkedIn (линк към https://www.linkedin.com/company/agro-business-academy/ )

Instagram (линк към https://www.instagram.com/agro_business_academy/

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини