3 дни адреналин с офроуд състезание край Брезница

Снимка: Община Гоце Делчев
Снимка: Община Гоце Делчев

Тридневно състезание от националния офроуд шампионат на България започна днес в село Брезница. За старта на надпреварата дойдоха кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов, заместник-кметовете Валери Сарандев и Саид Иброш и кметът на Брезница Иса Сакали. Те откриха втория кръг от шампионата.

Най-голямото село в общината е домакин на тридневното състезание за високопроходими автомобили. 16 състезатели от България, Гърция и Северна Македония ще демонстрират своите умения в клас СОФТ – трасе със средна сложност и клас ХАРД – тежко трасе с пилот и навигатор из Южен Пирин в землището на село Брезница. “Trophy Breznitsa -2022” ще се проведе изцяло по правилата на Българска федерация по автомобилен спорт, като надпреварата ще се състои в три етапа, с обща дължина на трасето над 80 километра.

Шампионите, постигнали най-добро време, ще бъдат обявени и наградени в неделя от 15.00 часа на централния площад в село Брезница. Сред състезателите е и Ахмед Чолак от селото домакин.

Организатори на събитието са инициативен комитет от село Брезница, кметство Брезница, община Гоце Делчев. Местни фирми спонсорираха провеждането на “Trophy Breznitsa – 2022”, което е голямо спортно събитие за общината, региона и страната.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини