Ремонтират здравната служба в СПА селото Баня

Снимка: Община Разлог
Снимка: Община Разлог

Община Разлог монтира нова водопроводна тръба, свързана към сградата на здравната служба в курортното селище Баня, известно с минералните си извори. Дейностите се наложиха след запушване и изгниване на досегашната водопроводната мрежа, което не позволяваше на минералната топла вода да достига и отоплява лекарските кабинети.

Самата постройка е в много лошо състояние. Затова вече се готви проект за реконструкция на постройката. До осъществяване на проектните дейности и тяхното реализиране, свързани с изграждането на отоплителна система, дворно пространство, монтаж на ограда и оборудване, здравните услуги ще се предоставят в центъра на селото. В близките месеци на първия етаж в кметството ще бъдат разположени кабинетите на двамата медици.

“Състоянието на здравната служба в селото е изключително тежко. Започнахме планиране за цялостно обновяване на сградата - обособяване на подпокривно пространство, с място за отдих, поне шест лекарски кабинета, манипулационна, чакалня и други помещения, оборудвани по всички изисквания за такъв вид център. Намеренията са ни качествено 24- часово предоставяне на здравни грижи за всички жители и гости на село Баня”, заяви зам.-кметът Иван Гюров.

В сградата на кметството за удобство на пациентите ще се обособи чакалня и мокро помещение. Ще се разширят порталите и ще се изгради нова рампа.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини