Коне от тежковозни породи мерят сили и бързина на състезание в Конарско

Снимката е илюстративна, фото: община Разлог
Снимката е илюстративна, фото: община Разлог
Ново състезание на хоризонта с коне от тежковозни породи.
 
На 23 октомври в село Конарско, община Якоруда, ще се проведе турнир по надтегляне за коне от тежковозни породи. Надпреварата предвижда пет категории, определени от теглото на конете, съответно: до 500, до 600, до 700, до 800 и до 900 кг. При повече от три коня с тегло над 900 кг, ще бъде сформирана на място и шеста категория.
 
Регламентът на състезанието ще допусне коне в отлично здраве и водачи с подготвена конна амуниция. Трасето ще предложи пясъчна настилка с дължина 30 метра и контролно време 3:00 минути.
 
Конарско не за пръв път е домакин на такава надпревара, за населеното място това е традиция. "Главен организатор е Община Якоруда. В селото ни има специално място, където да настаним конете. Осигурен е голям награден фонд - парични премии и храна за животните", каза кметът на селото Ахмед Ахмед.  
 
 
Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини