Дива лисица стана домашен любимец край Седемте рилски езера

Снимка: Pixabay.com
Снимка: Pixabay.com

Лисица „забрави” за хищническия си нрав и заприлича повече на домашен любимец. Жиотното от известно време посреща и изпраща туристите край Седемте рилски езера. Лиска, както я наричат хижарите, не се плаши от хората. Напротив - тя търси тяхната компания и очаква нещо за хапване за награда. Лисицата се е превърнала в жива атракция на новата хижа „Рилски езера”, където се навърта най-често. Животното се привързва почти към всеки един човек.

„Хората й се радват от сърце. В първия момент не могат да повярват, че такъв хищник не бяга от тях. Лиска наистина е много добронамерена. Посетителите не изпускат момента да я снимат, както и да си направят селфи с нея”, разказа стопанинът на хижа „Рилски езера” - Станислав Попов-Тачи.

Като всеки хищник лисицата си лови плячка, но към хората е много мила. Хижарите в района на Седемте рилски езера пък я приемат вече като част от своето ежедневие. Насам пък идват туристи, които са чули за Лиска и искат да я видят и да се снимат с нея. А лисицата е готова да откликне. И това не е приказка, а реалност край прекрасните рилски езера.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини