Гоце Делчев почита 110 г. от свободата на града с поклон, венци и цветя пред героите

Снимка: Община Гоце Делчев, архив
Снимка: Община Гоце Делчев, архив

110 години от освобождението на град Гоце Делчев се навършват утре, 18 октомври. През целия ден граждани и представители на различни институции ще отдадат почит към героите, дали живота си за тази свобода с ритуали по полагане на венци и цветя. Тези прояви започват в 11,00 часа пред паметника на войводата Гоце Делчев в село Попови ливади.

Час по-късно ще се положат цветя и пред паметния знак на поета и революционер Пейо Яворов в Градския парк, като ще участват и ученици от ПГ по МСС „Пейо Яворов”. Полагане на цветя на паметниците на Стоян Мълчанков и ген. Константин Жостов - пред Клуба на пенсионера, ще има в 12,30 часа. Между 16,00 и 17,00 часа ще се проведе такъв ритуал и пред паметниците на  ген. Стилян Ковачев, на Пейо Яворов на ул. „Търговска” и на Христо Ботев.

Заупокойна молитва и благодарствен молебен в храм „Св. св. Кирил и Методий” в града ще отслужи Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим, а между 17,30 и 18,00 часа ще се положат венци и цветя пред паметника на Гоце Делчев на едноименния площад. Ритуал на почит към героите ще има и пред паметника на загиналите във войните на ул. „Ал. Стамболийски“, а финал на тези събития ще се постави с тържествена заря над града.

 

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини