Експлозия в турска мина, има загинали и ранени

Снимка: Pixabay.com
Снимка: Pixabay.com

Броят на загиналите при експлозията в турска мина нарасна до 28 души. Десетки миньори са спасени досега, съобщиха турските власти в събота. 11 ранени се лекуват в няколко болници.

Инцидентът стана във въглищна мина в северната турска провинция Бартън. Спасители се опитват да достигнат до десетки затрупани под земята, пишат турски медии.

Първият официален брой на загиналите, оповестен от министъра на здравеопазването Фахреттин Коджа в петък, може да нарасне, тъй като местният губернатор заяви, че се смята, че близо 50 миньори са блокирани на стотици метри под земята, а спасителната акция се усложнява от настъпването на нощта, информира NOVA.

Петима души са затрупани на 350 метра под земята, а други 44 са на 300 метра в съоръжението в черноморския пристанищен град Амасра в провинция Бартън, съобщи пред репортери местният губернатор. ​Предполага се, че експлозията е причинена от трансформатор.

Според местни медии президентът Реджеп Ердоган е изпратил на мястото на инцидента министъра на енергетиката Фатих Дьонмез и министъра на вътрешните работи Сюлейман Сойлу.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини