14-годишният Йоан Палaнкалиев ще представи Благоевград на Световното по самбо в Ереван

Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Благоевград

Кметът Илко Стоянов посрещна в кабинета си 14-годишния благоевградски спортист Йоан Паланкалиев, часове преди самбистът да отлети за Ереван (Армения), където ще вземе участие в Световно първенство за младежи, юноши и кадети. Градоначалникът пожела безапелационна победа на възпитаника на Спортен клуб „Самбо-Дети" и ученик в Езикова гимназия „Акад. Людмил Стоянов".

„За Благоевград е гордост да има младежи като теб. Вярвам, че ще се представиш по най-добрия начин, ти за нас вече си победител. На добър час ", пожела кметът Илко Стоянов на благоевградския спортист и му подари български трибагреник.

Йоан Паланкалиев е носител на множество награди. Сред последните му постижения са спечелен бронзов медал на престижния турнир по самбо "Орчо Войвода" в град Панагюрище (кат. до 59 кг). С това постижение той се мотивира допълнително и се амбицира за тазгодишният Републикански шампионат, по време на който заслужи бронзов медал след четири силно конкурентни срещи в кат.  до 64 кг. В резултат на постигнатите успехи, Йоан Паланкалиев е поканен от Българската Федерация по самбо да участва в Световното първенство в Армения.

Личен треньор на Йоан е Иван Парасков, помощник-треньор - Даниел Парасков. Това е четвъртият състезател на клуба, който стъпва на световният тепих.

Община Благоевград оказва непрекъсната подкрепа на спортните клубове в града. През м. май тази година кметът Илко Стоянов изпълни и обещанието си и предостави нов тепих в СК „Пирин", който се използва за тренировки по борба, самбо, джудо и жиу-житцу.
Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини