Регистрират домашните кучета в Симитли, таксата е 15 лева

Снимка: Pixabay.com
Снимка: Pixabay.com

Община Симитли уведомява стопаните на домашни кучета да ги регистрират.

Това се налага по Закона за ветеринарномедицинската дейност и Общинската програма за овладяване популацията на безстопанствените кучета.

Редът за регистрация на кучетата е следният:

 /1/ Собствениците на кучета, навършили 6-седмична възраст ги представят на ветеринарен лекар, който упражнява ветеринарномедицинска практика, за издаване на паспорт по образец, ваксинация и обезпаразитяване.

 /2/ При навършване на 4-месечна възраст или в 7-дневен срок от придобиване на куче над тази възраст собственикът регистрира кучето при ветеринарен лекар.

 /3/ При регистрация на кучето ветеринарният лекар поставя татуировка или микрочип , отговарящ на стандарт ISO 11784 и въвежда данните в Интегрираната информационна система на БАБХ.

 /4/ Ветеринарният лекар изпраща ежемесечно данните от ветеринарномедицинския паспорт на всяко регистрирано куче в ОДБХ и в съответната община.

 /5/ Собствениците на кучета заплащат годишна такса съгласно Закона за местните данъци и такси в общината на чиято територия е постоянния му адрес. Таксата се определя с Решение на общински съвет.

/6/ Освобождават се от такса собствениците на: 

- кучета на лица с увреждания;

- служебни кучета  в организациите на бюджетна издръжка;

- кучета, използвани за опитни цели;

 - кучета, използвани от Българския червен кръст;

 - кастрирани кучета; 

 - кучета, които придружават или охраняват селскостопански животни,които се отглеждат в регистриран животновъден обект.

 Заявленията за регистрация на кучета се подават в деловодството на Общината, като се заплаща годишна такса в размер от 15 лева.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини