Нов довеждащ водопровод ще се изгражда в Банско

Снимка: Община Банско
Снимка: Община Банско

След като през месец септември Министерски съвет одобри предоставянето на ограничено вещно право в полза на община Банско за изграждане на обект "Довеждащ водопровод от каптажи "Караманица - 2" и "Караманица - 3" до каптаж "Усипо", вече има издадено разрешение за строежа му, който ще стартира в началото на месец ноември.

Изграждането на техническото съоръжение ще разреши проблема с недостига на питейна вода във високата зона на курорта, която се разрасна с бързи темпове през последните години.

„Изчакваме да изтекат законовите срокове за влизане в сила на издаденото разрешение за строеж, за да стартираме със строителните дейности. Финансирането на водопровода е осигурено от държавния бюджет и е на стойност 1 128 997 лева без ДДС, след подписано споразумение с МРРБ. Осъществяването на проекта ще доведе нови 17 литра/секунда за града. Изчисленото от хидроинженерите количество, необходимо за обезпечаване на нуждите от качествена питейна вода, към момента е 12 литра/секунда. Така новото съоръжение ще осигури и малък аванс за следващите години" коментира кметът на Банско Георги Икономов.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини