Кметът Емил Илиев: С много любов и отдаденост съхраняваме фолклорните традиции, за да пребъде магията на песента и танца!

Снимки: Община Струмяни
Снимки: Община Струмяни

Кметът на община Струмяни Емил Илиев даде вчера традиционния прием за гостите на Международния фолклорен фестивал „Малешево пее и танцува - Микрево 2022”. Участници и ръководители на групи бяха посрещнати с вкусна българска питка и мед.

Емил Илиев сподели, че с голяма радост и вълнение, след две години на прекъсване поради пандемията от COVID-19, отново посреща приятели, съмишленици, ценители и пазители на фолклорното богатство, традиции, бит и култура на различните страни. „Въпреки нелеките времена, в които живеем, днес отново с много любов и отдаденост продължаваме да съхраняваме и популяризираме фолклорните традиции на своите народи, за да пребъде магията на песента и танца. Горд съм да бъда домакин на фестивал от такова високо ниво. Благодаря на всички ръководители и групи за участието им в тазгодишното издание на фестивала”, заяви Емил Илиев.

На срещата присъстваха представители на Република Украйна, Република Турция, Република Черна гора, Република Полша, Република Сърбия, който изказаха топли думи за посрещането и организацията на фестивала. Те отправиха своите благопожелания за много здраве и сили, с които да продължават да разпространяват фолклорното изкуство и да привличат към него все повече хора.

Разменени бяха много подаръци, сред които и много символи на фолклорното изкуство на всяка една от страните и бяха отправени покани за последващи гостувания и участия във фестивали.

„Малешево пее и танцува” е фестивал, който  събира всички заедно – и в усилията, и в изкуството, и в радостта от резултатите накрая. Фестивал, който се превърна в мост на приятелството, преодоляващ границите с песен и танц, с магията, съхранена в сърцето на хиляди самодейци и ентусиасти. Трите фестивални дни са истински празник, зареждащ участници и зрители с прекрасни емоции, незабравими изживявания, много нови приятелства и добри стари такива. Както всяка година, тази също интересът към изпълненията на чужди групи на фестивалната сцена е голям.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини