Магията на Малешево пее и танцува носи наслада за зрителите и днес

Снимки: Община Струмяни
Снимки: Община Струмяни

Отрано днес с красива палитра от песни, танци, музика и народни носии стартира вторият фестивален ден от конкурсната програма на Седемнадесето издание на Международния фолклорен фестивал "Малешево пее и танцува"- Микрево 2022 година. Страхотни емоции и „заря” от прекрасни изпълнения поднесе петъчният ден, в който се откри този невероятен и знаков за целия Пирински край музикален форум. На сцената се вихриха и твориха певци, танцьори и музиканти от страната, Сърбия, Турция, Полша, Украйна и Черна гора. Публиката се наслади на най-добрите изпълнения на народното творчество в различните държавии и не спря да аплодира участниците в един от най-многолюдните и най-посещавани фестивали в Благоевградска област.

Днес  жители и гости на с. Микрево и община Струмяни ще имат възможността да се докоснат и насладят на изпълненията на фолклорни ансамбли и индивидуални участници от общините Сандански, Петрич, Тутракан, Гоце Делчев, Симитли, Благоевград, Столична община, Сапарева баня, Елин Пелин, Дупница, Разлог, Ихтиман, Костинброд, Ковачевци, Земен, Своге, Борино, Пазарджик, Самоков, Тетевен, Панчарево, Разград.

Пъстрото разнообразие от български ансамбли и индивидуални изпълнители ще бъде допълнено с изпълненията на фолклорни ансамбли от Република Северна Македония, Република Турция и Република Полша.

Така че си струва да отидете до Микрево в този красив съботен ден, за да се докоснете до магията на фолклора и да усетите чара на народните ритми и песни.

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини