Входът за музеите в Сандански и Мелник поскъпна от 3 на 5 лева

Музеят в Мелник, снимка: Община Сандански, архив
Музеят в Мелник, снимка: Община Сандански, архив

Такса вход за посещение на музейната експозиция в сградата на Археологическия музей в град Сандански и в Музей на историята на град Мелник поскъпна. Това стана с решение на Общинския съвет. Редовният билет скочи от 3 на 5 лева. Цената за деца, учащи и пенсионери пък стана 2 лева, а досега те влизаха само срещу левче. Цената за групови посещения над 10 човека е по 3,50 лева на човек, цената на семейния билет е 10 лева. Само за хора с увреждания входът в двата музея в Сандански и Мелник е безплатно.

Предложението за новите ставки е на директора на Археологически музей-Сандански - Антон Ковачев. Още преди две години той внесе искане за по-високи такси, но тогава местният парламент отхвърли предложението. Аргументът и преди, и сега на Ковачев е, че само с нови и по-високи цени културните институции ще могат да покриват текущите си разходи.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини