Ремонтират 12-километровия път до село Гега с държавни пари

Снимка: Община Петрич
Снимка: Община Петрич

Общински път ще бъде цялостно ремонтиран и асфалтиран в община Петрич. Одобрение за финансиране получи проектът за реконструкция на шосето от село Струмешница до село Гега. Средствата идват след решение на Министерски съвет.

Участъкът, който предстои да се ремонтира, е с дължина от почти 12 км. Започва от кръстовището на с. Струмешница с републиканския път към ГКПП-Златарево, продължава през с. Боровичене и достига до с. Гега. Предвижда се полагането на нова настилка от асфалтобетон, демонтаж на налични стоманени предпазни огради и монтаж на нови ограничителни системи за пътища, съобразени с всички нормативни изисквания.

Всички водостоци на ремонтирания път ще бъдат почистени и въведени в добър експлоатационен режим. С изпълнението ще се гарантират по-добрите транспортно-експлоатационни качества на настилката, ще се възстановят банкетите и отводнителните съоръжения. Пътуването ще бъде безопасно, отводняването на пътя ще е качествено. Освен това ще има по-добри предпоставки за развитие на туризма и по-добри перспективи пред земеделците за развитие на стопанствата.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини