Йорданка Атанасова: БСП залага на важни приоритети и разумни решения за бъдещето на България

Йорданка Атанасова
Йорданка Атанасова

 „БСП залага на важни приоритети и разумни решения за бъдещето на България“, това каза в интервю за радио Благоевград Йорданка Атанасова – кандидат за народен представител от „БСП за България“ в 1 МИР Благоевград.  

„С политика се занимавам сериозно от 10 години. Единствената ми мотивация да продължавам е да бъда близо до хората и да помагам. Отзовавам се винаги когато е по силите ми. С тази идея взех решението да се кандидатирам и сега“, обясни Йорданка Атанасова, която е на шесто място в листата с кандидати за народни представители на БСП в областта.

Тя допълни, че на последните избори социалистите в Благоевградска област са останали само с един народен представител, който едва ли има възможност да се занимае с проблемите на всяка община. „А тези проблеми са доста, особено в община Петрич. Като втора по големина община в областта смятам, че ние трябва да имаме свой представител в следващото Народно събрание, каза още Йорданка Атанасова.

По думите й, тази предизборна кампания е била по-различна от предишните, тъй като личния контакт с избирателите го има в много голяма степен. „Смятам, че хората са осъзнали, че парламентът е този, който решава проблемите, създава стабилност, дава перспектива и хоризонти. И смятам, че успяхме да убедим онази другата част от обществото, която е обезверена и отчаяна, да даде още  един шанс на България“, категорична бе Йорданка Атанасова.

Според нея, единствено БСП има ясна програма и конкретни мерки за решаване на проблемите в страната. Много важна част от тях са основните приоритети на левицата в областта на здравеопазването, а именно - безплатни лекарства за деца до 14 години, както и промяна в статута на лечебните заведения. БСП предлага и доста сериозен социален пакет: преизчисление на пенсии, увеличение на вдовишки надбавки, безплатни лекарства и учебници за деца, както и увеличение на минималната работна заплата. Парите за това могат да дойдат от няколко източника – работеща икономика, потребление и инвестиции. Но за да има работеща икономика държавата трябва да застане до фирмите и да ги подкрепи.

„Смятам, че не свършихме малко за тези няколко месеца в управление – безплатни детски градини, увеличени пенсии, подкрепата за хиляди деца, млади семейства, работници и земеделци. Това е нашето основно послание – социална справедливост. Помогнахме на заводи и фабрики с компенсации за тока и така те оцеляха през зимата и не съкратиха работници. Тази помощ трябва да продължи“, категорична бе Йорданка Атанасова.

Ако бъде избрана за народен представител, като свой първи и най-важен ангажимент тя поема личната среща и ангажираност с всеки един жител на областта, не само в община Петрич.

„Ако искате да подкрепите мен, гласувайте с номер 28 в бюлетината и преференция 106“, призова Йорданка Атанасова.

*Купуването и продаването на гласове е престъпление

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини