Показват заветите на пророчицата Ванга в Рупите

Снимка: Илинден Прес, архив
Снимка: Илинден Прес, архив

Навръх храмовия празник на църквата "Света Петка" на 14-и октомври ще открият с тържествен водосвет нова зала в манастирския комплекс на пророчицата Ванга. Освещаването ще направи точно в 12,00 часа отец Живко. Залата "Заветите на Ванга" ще представи интересни информационни табла, върху които ще има снимки с нейните прочути и мъдри послания към хората.

Посетителите ще могат да се докоснат до духа на ясновидката и да видят най-важните й завети към човечеството. Тъжествената литургия на Петковден ще бъде от 11,00 часа, а след водосвета на залата свещеникът ще освети и две скулптури - "За светлината" и "Прошка", които са дело на известния ни скулптор Иван Славов.   

Миряни от цяла България ще се съберат на храмовия празник в местността Рупите. Ванга построи църквата в последните години от живота си. Хората ще запалят свещи и ще присъстват на богослужението. Те ще положат след това цветя на гроба на ясновидката и ще се поклонят пред паметта й. Постен курбан за здраве ще бъде раздаден в ранния следобед. Той ще е безплатен за всички присъстващи. Те ще опитат някои от любимите на Ванга ястия – лозови сарми, чушки, боб.

"Всички я почитат като светица заради добрините, които е сторила приживе на хиляди нуждаещи се от нейната подкрепа, като им е вдъхнала своята вяра, любов и кураж. Вярват, че продължава да им помага и да ги закриля", сподели управителят на комплекса Серафим Иванов. Според него Ванга продължава да е в сърцата на хората заради своята невероятна дарба. Затова тя никога няма да бъде забравена.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини