Есента е тук и сега, започва с хладно време

Снимка: Pixabay.com
Снимка: Pixabay.com

Тази сутрин в 04:04 ч. настъпи есенното равноденствие и започна астрономическата есен, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Слънцето в София изгрява днес в 7 часа и 15 минути и залязва в 19 часа и 21 минути. Продължителността на деня е 12 часа и 5 минути. 

Времето ще остане по-хладно от обичайното за края на септември. Максималните стойности ще достигат от 15 градуса във високите западни полета до 20-21 в крайните южни части на страната.

В Западна и Централна България ще има повече слънце, а на изток и около планините облачността ще е значителна. В тези райони ще има и слаби превалявания от дъжд, които късно следобед и привечер ще спрат. Ще продължи да духа умерен и хладен северозападен вятър.

Все по-хладно става времето и по морето. Температурите няма да превишават 20 градуса, а морската вода е от 15 до 20 градуса. Около обяд ще има  условия за кратки дъждове.

В планините ще е предимно облачно, като едва късно следобед слънцето ще започне да взима превес. Очакват се и слаби валежи от дъжд, а над 1800 метра – от сняг. По най-високите върхове температурите ще останат отрицателни.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини