В Скопие се проведе годишното събрание на Сдружението за Македонско - Българско Приятелство

снимка :  mbp.com.mk
снимка : mbp.com.mk

   В  Скопие , Република Македония, в конферентната зала на хотел Александър Палас,  Сдружението за Македонско - Българско приятелство, проведе своето редовно годишно събрание.
   Тази година за разлика от миналогодишното,  събранието   бе  изборно  , съгласно решенията на Сдружението от  17 и 25 септември  - 2016 год.
253/ ма  делегати от цялата страна гласуваха необходимите  промени ,които се изискваха от законите на Република Македония , избра се ново  ръководство на сдружението ,като се създадоха и нови постоянни работни органи на сдружението.
     Преструктурирането на Сдружението се дължи на факта, че то отдавна е  организация с национален характер с оглед на числеността на членовете, местните клонове и най-вече заради новите политически реалности в Македония.
     Събранието на сдружението бе  открито от председателят на СМБП-Кичево, Саша Петковски, който е един от ентусиазираните безкористни пионери, полагали основите на проекта СМБП.       

      От трибуната на форума,  Петар Колев заяви ,че СМБП в Македония е един от твърдите гаранти за Евро-Атлантическото бъдеще на страната. „ Сдружението е най-здравия мост на братство и приятелство между Македония и България в този критичен за републиката момент” – заяви пред журналисти Колев.
     Новост в по-нататъшното функциониране на СМБП е създаването на постоянни работни органи. Това е продиктувано поради растящите дейности и необходимостта от разделяне на задълженията в самото сдружение. Така за бъдеще ще има четири комисии, които ще се ръководят ,както следва :
    Проф-д-р.Горан Рафаиловски- Комитет за международно сътрудничество, Комисия за култура - Нора Абазли, Комисия за младежта и спорта - Александър Шумански, Комисия за регионално развитие - Стоянче Зафиров
    Делегатите  избраха Димче Петкоски за Генерален секретар на сдружението, а Георги Трендафилов ще изпълнява длъжността на вицепрезидент на СМБП.
Новият състав на изпълнителните органи на Сдружението за Македонско-Българско приятелство от днес изглеждат така:
Управителен съвет - Петър Колев,  Димче Петкоски,  Георги Трендафилов,  Горан Рафайловска,  Саша Петкоски, Иван Боев, Александър Колев, 8. Столе Велков,  Христина Силяноска, . Ацо Нестороски,  Иван Ставров.  Надзорният Съвет е в състав -  Александър Димитреовски,  Горан Сами,  Кръсте Ристeски,  Гордана Сваќароска,  Ирена Гошев.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини