Огромни щети след невиждана буря в Гоце Делчев

Огромни щети след невиждана буря в Гоце Делчев

Незапомнена буря вилня снощи в района на град Гоце Делчев и нанесе огромни щети по градската инфраструктура. Ураганът остави след себе си изтръгнати дървета, потрошени покриви на сгради и изровена асфалтова настилка.

Ураганен вятър, придружен от силен дъжд, отнесе и изкорени 100-годишни дървета. Опустошителната буря се разразила снощи между 19,00 и 21,00 часа. Тя е била толкова мощна, че е повалила като сламки огромни дървета в Градския парк, в района на болницата, на пазара и на много други места в населеното място. Скъсани са жици на електропроводите и в няколко квартала на Гоце Делчев за по няколко часа не е имало ток. В момента електрозахранването в града е възстановено, само в село Добротино все още хората са на тъмно. Павилиони, разположени в бившата казарма, където се провежда традиционният есенeн панаир, са обърнати с лекота от урагана, отнесени са и покриви на част от лавките. Пороят пък е наводнил приземните етажи на къщи, но противопожарната служба е реагирала своевременно на подадените сигнали и е започнало отводняване на сградите. Има съборени и фотоволтаични панели от някои жилищни постройки.

„В момента продължаваме почистването и на парка, и на улиците в града от падналите дървета и клони. Най-важното е, че няма пострадали хора. Ще се справим със ситуацията, не се налага обявяване на бедствие. В много добра комуникация сме с останалите институции, с които заедно отстраняваме последствията от нанесените щети”, коментира днес кметът на община Гоце Делчев – Владимир Москов.

Облатният управител Николай Шушков уточни, че снощи е имало силна буря и в Петричко. Там също са изкоренени дървета и са скъсани жици на електропроводите. Подаването на ток е възстановено сравнително бързо. За кратко се е наложило спирането на движението по пътя от Петрич към ГКПП-Златарево заради паднали дървета и клони на шосето. „И в двете общини се справиха навреме с проблемите, които създаде този ураганен мятър. Няма получени сигнали от други общини за нанесени щети от порой или ураган в нашата област”, каза губернаторът Шушков.

Вижте снимки от бедствието, взети от вестник "Хроника" и от групата "Забелязано в Гоце Делчев":

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини