Кметът Илко Стоянов: Докато 15 септември е празник, България ще я има

Снимки: Община Благоевград
Снимки: Община Благоевград

Кметът Илко Стоянов официално откри новата учебна 2022/2023 г. в четири училища в Благоевград. Тази сутрин той бе специален гост във II OУ „Димитър Благоев", веднага след това взе участие в тържествените програми, подготвени от ръководствата на III ОУ „Димитър Талев" и IX ОУ „Пейо Яворов", а за финал присъства и на церемонията по откриване на учебната година в ПМГ „Акад. Сергей Корольов".

Кметът приветства ученици, учители и родители.

„Днес е празник и докато го има, ще я има и България. Образованието, мили деца, е това което ще отвори за вас вратите към целия свят. Освен приятелствата, които ще създадете в училище, вие ще научите толкова много неща, които ще ви помогнат да израснете като отговорни и достойни хора.

Скъпи ученици, вие сте нашата надежда и нашата палитра от мечти. Вървете уверено напред и следвайте мечтите си! И не забравяйте, че нашето бъдеще е във вашите ръце", каза в част от приветствията си кметът Илко Стоянов.

На тържествената церемония по повод откриване на новата учебна година във II ОУ „Димитър Благоев" гост бе и зам.-кметът на Община Благоевград по икономика, финанси и европейски проекти Мария Петрова, а в V СУ "Георги Измирлиев" присъства секретарят на Общината Дейвид Арабаджиев.

Празненствата във всички училища бяха уважени от представители на общинска администрация и Общински съвет – Благоевград.

Община Благоевград пожелава успешна учебна година!

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини