Колко ще струва газът през ноември?

Снимка: Pixabay.com
Снимка: Pixabay.com

“Булгаргаз” обяви прогнозната цена на природния газ за месец ноември - 278,83 лв./MWh (без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС) или 142,56 EUR/MWh, изчислена по фиксинга на БНБ.

Цената е образувана на база прогнозни стойности на ценообразуващите компоненти към 12 септември, заявяват от дружеството. 

Цените на европейските газови пазари на 12.09.2022 г. за доставка през месец ноември са в приблизителен размер от 205 EUR/MWh. Окончателно предложение за утвърждаване на цена на природния газ за ноември 2022 г. ще бъде депозирано в КЕВР на 1 ноември.

За октомври "Булгаргаз" внесе в КЕВР заявление за утвърждаване на цена на газа в размер на 247,96 лв./МВч. Тази цена е с близо 30% по-ниска спрямо предходния месец септември. 

Прогнозната цена за ноември е с близо 12% по-висока от предложената за октомври и с 27% по-ниска от цената за септември. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини