Чистят от храсти и дървета река Конешица в село Баня

Снимка: Община Разлог
Снимка: Община Разлог

Община Разлог започна почистването на река Конешица в село Баня и дерето, вливащо се в нея. За тази цел се използва техника, която премахва дървесна и храстовидна растителност.

Зам.-кметът Иван Гюров и кметът на селото Магда Първанова провериха как върви работата и обсъдиха планове за подобряване състоянието на речните корита в селото.

Общината предвижда изграждане на повдигнат мост при водоема и подпорни стени на места, където водите има опасност да излязат от речните корита и да причинят сериозни щети на имуществото на местните пора.

През следващите седмици предстои почистване на река Малка Глазне в село Баня и продължаване изграждането на подпорни стени на Бела река. Общината очаква и финансиране за довършване на цялостното почистване на река Златарица в село Елешница.

При проливните дъждове през декември 2021 година няколко къщи на ул. „Тридесет и втора“, както и цели улици в село Баня, бяха наводнени. Затова се предприеха мерки за намаляване риска от водни бедствия в населените места.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини