Министри искат таван на цената на газа в ЕС

Снимка: Pixabay.com
Снимка: Pixabay.com

Въвеждането на таван на цената не само на руския газ, но и на целия внос на газ в Европейския съюз. Това поискаха днес някои от министрите на енергетиката на извънредна среща в Брюксел. Те възложиха на ЕК възможно най-бързо да излезе с общи законодателни предложения за справяне с високите цени на електроенергията.

„Приемаме и поддържаме посоката за мерки с настояването, че те трябва задължително да са подкрепени с анализи и конкретика, така че да се види краткосрочният и дългосрочният им ефект върху всяка държава“, заяви след заседанието българският ресорен министър Росен Христов. По думите му е важно също така мерките да бъдат обезпечени финансово.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини