Опасно време днес – ще вали много в Централна и Западна България

Снимка: iStock
Снимка: iStock

Днес е обявен жълт код за 15 области за опасно време в Централна и Западна България. В тези области следобед и до полунощ ще има локални интензивни, значителни по количество валежи (25-30 mm), придружени с гръмотевични бури. 

Сутринта ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд над страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Локални интензивни явления ще има главно в планинските райони в Западна и Централна България. През нощта срещу петък се очаква в западната половина на страната на повече места да има гръмотевични бури и значителни валежи. Вятърът постепенно ще се ориентира от север-североизток, ще бъде слаб, в Източна България - до умерен. Максималните температури ще са между 25° и 30°, в югоизточните райони до 33°, в София - около 25°.

Над планините още преди обяд ще започне да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Сутринта в отделни райони, а около и след обяд на много места, ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. В масивите в Западна и Централна България има условия явленията да са интензивни. Ще духа до умерен вятър с южна компонента, но с развитието на купесто-дъждовна облачност ще има временни усилвания. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 21°, на 2000 метра - около 14°.

По Черноморието ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. В отделни райони има условия за по-интензивни явления. Ще духа предимно умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 26°-28°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето преди обяд ще бъде към 2 бала, до вечерта ще се усили до 3 бала.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини