Монтират нови и икономични светофари в Разлог

Снимка: Община Разлог
Снимка: Община Разлог

Община Разлог подмени част от светофарните уредби в града с нови. Това е резултат от плана за подобряване регулацията на движението в общината. Улиците „Полк. Спиридонов", „Гоце Делчев" и „Кап. Телемах Илиев", граничещи с „Александър Стамболийски", вече се регулират с нова система, която е с LED технология.

„Разходите по поддръжка на светофарните уредби в града скочиха доста последните 2-3 години. Цялостно те бяха стари, опасни и често даваха дефекти, което налагаше и  ежемесечна подмяна на крушките. С новата технология, която има гаранция 2 години, Община Разлог ще намали разходите за потребление на електричество, предоставяйки по-безопасна и подобрена градска среда", заяви зам.-кметът Иван Гюров.

До момента старата технология достигаше потребление на ток от 2 KW за един модул или общо 16KW за всички 8 тела на едно кръстовище. Новите светофарни тела изразходват между 8 и 10 пъти по-малко енергия, като технологията им предоставя и подобрена видимост при ярко слънце и мъгла. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини