Изпращаме август със слънце, дъжд и гръмотевици

Снимка: Pixabay.com
Снимка: Pixabay.com

Днес преди обяд над по-голямата част от страната ще е предимно слънчево. Временни увеличения на облачността ще има на места над масивите от Западна България и крайните югоизточни райони, където слабо ще превалява. След обяд отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места, главно в Западна и Централна България, ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Вятърът ще е слаб със северна компонента. Максималните температури ще са между 25° и 30°, в низините на Източна България до 34°, в София - около 25°.

Над планините облачността ще е по-често значителна, с повече слънце до обяд. Главно в следобедните часове ще има валежи от дъжд, придружени с гръмотевици. Ще са временно интензивни, в отделни райони значителни по количество. Ще духа слаб вятър, предимно от североизток. Максималната температура на 1200 метра ще е около 22°, на 2000 метра - около 15°.

Над Черноморието облачността ще е променлива, по южното крайбрежие - по-често - значителна. Там ще има валежи от дъжд, придружени с гръмотевици. Ще духа до умерен, предимно североизточен вятър. Максималните температури ще са 27°-29°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини