Кметът Апостолов подари нови телевизори на детската градина в Долно Осеново

Снимки: Община Симитли
Снимки: Община Симитли

Децата от детската градина  в симитлийското село Долно Осеново получиха четири нови LCD-телевизора с голям екран. Подаръците бяха осигурени от кметът на общината Апостол Апостолов и от председателя на местния парламент Владимир Христов.

В знак на благодарност малчуганите организираха детско парти и маратон на четене на приказки.

Община Симитли кандидатства с два нови социални проекта. Първото предложение е по процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за „Осигуряване на топъл обяд - 2016” по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане. Предвижда се предоставяне на нов вид социална услуга в общността – обществена трапезария за жителите на община Симитли. Тя ще функционира в сградата на Домашен социален патронаж, а от възможността за осигуряване на ежедневен топъл обяд (в работни дни) ще могат да  се възползват между 50 и 70 потребители. Целевите групи са  самотно живеещи лица и семейства, получаващи минимални пенсии - за осигурителен стаж и възраст; за инвалидност; наследствени пенсии; пенсии, несвързани с трудова дейност, лица и семейства на месечно подпомагане.

Вторият проект е „Приеми ме 2015”. Предстои да бъде подписано партньорско споразумение с Агенцията за социално подпомагане за изпълнението му. Община Симитли е една от 82-те общини в страната, която ще продължи да предоставя социалната услуга "Приемна грижа". Тя стартира на 01.12.2015 г., като вече е със срок за изпълнение 28 месеца – до 31.03.2018 г. Утвърдените професионални приемни семейства тук до момента са 5, а  настанените деца са 3.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини