Майстори от Неврокопско на конкурс за вино и ракия в Драма

Снимка: Дарик, архив
Снимка: Дарик, архив

Най-добрите майстори на домашен елексир от Неврокопско ще вземат участие тази събота в десетия юбилеен конкурс за най-добри ракия и вино в гръцкия град Драма.

В надпреварата ще вземат участие наши производители не само от Неврокопския край, но и от Плевен, Сухиндол, Ловеч, които ще премерят знания и майсторлък с гърците.

"Печелили сме първи и втори места, аз веднъж станах трети в категорията „Червено вино”, заяви кметският наместник на гоцеделчевското село Делчево – Иван Панайотов.

Над 200 участници ще има в конкурса и битката за призовите места ще е жестока. Напитките ще се оценяват от известни енолози – гърци, които са завършили своето образование във Франция и Италия. Награждаването ще е в неделя в амфитеатъра на Драма, където ще има тържествена церемония по обявяването на победителите в различните категории.

Родното представителство ще бъде от 10-12 души, които ще демонстрират близо 50 ракии и вина.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини