„ДГС Благоевград” вече предлага нарязани и нацепени дърва за огрев

Снимка: ЮЗДП
Снимка: ЮЗДП

От този отоплителен сезон „ДГС Благоевград” предоставя възможност на домакинствата от областния град да закупят готови нарязани и нацепени дърва за огрев. Отскоро териториалното поделение на Югозападното държавно предприятие разполага със специална машина за рязане, цепене и товарене. Капацитетът й е около 40 кубически метра дневно, като дървата са подходящи както за камини, така и за други отоплителни уреди. С използването на машината ще се подобри обслужването на потребителите, които вече могат да получават готови за употреба дърва. 

Одобрените количества за 2016 г. за ползване от физически лица са в размер на 6600 плътни куб. метра широколистни дърва. Клиентите закупуват дървата с дължина един метър, доставена до домовете им в рамките на община Благоевград, или от централен склад „Къщата” /разсадника на стопанството/ и едва след като бъде измерена кубатурата им започва рязането и цепенето. По този начин се гарантира, че закупеното количество съответства на крайния продукт, който потребителят ще получи, уточняват от „ДГС Благоевград”. Цената на предлаганата услуга - рязане и цепене на дърва, е 7 лв. с ДДС за пространствен кубичен метър.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини