Пожар вилнее в 25 декара иглолистна гора, 60 души се борят със стихията

Снимка: Съюз на българските спасители
Снимка: Съюз на българските спасители

Голям пожар лумна снощи над Кресненското дефиле, в посока село Стара Кресна. На сигнала са се отзовали горски служители и пожарникари. Първоначално огънят е бил ограничен, но след това е пламнало ново огнище. Тази сутрин 60 огнеборци – пожарникари и горски служители, са на терен и продължават потушаването на огнената стихия.

„Засега не се налага да участват и доброволци. Огънят е обхванал периметър от около 25 декара иглолистна гора. Ако днес няма силен вятър, ще успеем да го локализираме. Ще включим в потушаването на пожара и наши специализирани автомобили. Теренът е стръмен, но има горски път, което помага на огнеборците”, каза тази сутрин Дамян Дамянов, директор на Югозападното държавно предприятие. От Съюза на българските спасители също са в готовност да помогнат.

Преди два дни в близост до този пожар лумна и друг, а причината за него бе късо съединение.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини