Вандалите нямат спирка! Потрошиха и арт осветлението във Вароша

Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Благоевград

Вандали отново се проявиха в Благоевград. Този път те посегнаха на художественото осветление, монтирано в тревните площи при основната алея на квартал „Вароша". Злонамерените им действия са довели до счупване на част от прожекторите. Това пък пречи на нормалното функциониране на инсталацията.

Съоръженията, излъчващи цветни светлини, бяха монтирани от Община Благоевград само преди два месеца. Целта е да се превърне старинният квартал в по-приветливо и предпочитано място от жители и гости на града за разходка и отдих. До този момент служители на ОП „Благоевград строй ремонт" неколкократно поправят повредени прожектори заради действия на вандали върху тях.

Ежедневно в Община Благоевград се регистрират сигнали за различни вандалски прояви. Често те са извършвани на детски площадки и в паркове в централна градска част, както и в кварталите в града.

Остава въпросът: Пречи ли на някой подредената градска среда?

Община Благоевград напомня, че общинската собственост се поддържа със средства от бюджета, за който принос имат съвестните данъкоплатци, а видеонаблюдението в града няма как да предотврати вандалски прояви, а само да помогне за установяване на извършителите. В момента се набелязват и нови невралгични точки, на които е необходимо да бъдат поставени камери.

Сигнали за забелязани нередности се приемат на денонощните дежурни телефонни линии към Община Благоевград 073/88 44 34 и 073/88 44 06.

Наскоро имаше среща между служители на Общината и полицията. Органите на реда поеха ангажимент да засилят охраната на зелените площи, като там патрулират полицаи с кучета. Но се оказва, че и полицията е безсилна пред набезите на вандалите.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини