Банско продължава на музикална вълна, самодейците ще завладеят сцената с фолклор

Снимка: Община Банско
Снимка: Община Банско

Банско сменя само жанровете, но лятото остава все така музикално и вълнуващо. След рок вечерите в края на миналия месец и грандиозния джаз фестивал в началото на този идва ред и на фолклора.

Фолклорна феерия ще завладее курортния град на 20 август, събота, на централния площад „Никола Вапцаров”. Самодейците от община Банско ще свирят, пеят и танцуват от сърце и душа и е сигурно, че ще разиграят и жители, и гости на курорта. Музикалното шоу ще продължи до късно вечерта, а сцената ще се разтърси от таланта на местните певци, танцьори и музиканти.

Само два дни по-рано, на 18 август, четвъртък, ще се проведе единадесетият концерт на Школата на Марин Бърдарев. Проявата е под надслов „Любов по ноти” и ще е от 18,30 ч. в салона на Народно читалище „Н. Вапцаров"

Гост-изпълнители са Илия Илиев - кларинет, член на „Ку-ку бенд и преподавател по кларинет в ЮЗУ „Неофит Рилски”, Иван Цонков - барабани, перкусионист в Оркестъра за народна музика към БНР, Стела Петрова - контрабас, контрабасистка на Ансамбъл „Тракия”.

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини