Лешко празнува 100-годишнината на църквата си с митрополит Серафим

Снимка: Община БЛагоевград
Снимка: Община БЛагоевград

Хората в благоевградското село Лешко ще имат двоен повод да празнуват на 15 август, когато е Успение на Пресвета Богородица. Празничните събития ще започнат в 08.00 часа с литургия за здраве в църквата „Рождество Богородично”, която има храмов празник.

Молитвеният дом става и на цял век, навършва 100 години, защото е съграден през 1922 година. За вековния юбилей е поставена нова иконописна мозайка от художничката Димитрина Гошева.

Очаква се за празника на 150-те жители да дойде и Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим, който да води богослужението и да освети в 12.30 часа курбана, който ще бъде раздаден здраве на всички присъстващи. След това ще има и музикална програма, ще се представи и историята на църквата в Горно Лешко.

Преди няколко месеца с доброволен труд бе свалена изхабената и олющена мазилка, за да се измаже отново сградата. Преди две години се подмени целият покрив на църквата, като отново местните жители осигуриха част от нужните финансови средства.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини